Logo Universiteit Utrecht

Educate-it GW

Digitaal toetsen

Het integreren van digitaal toetsen in je onderwijs is één van de manieren om je onderwijs te versterken. Je kunt met digitaal toetsen zowel de kwaliteit van je toetsen verbeteren als effectiever en efficiënter gaan werken.

Grootschalig toetsen op de Uithof
Digitaal toetsen biedt de gelegenheid om snel en gemakkelijk formatieve en summatieve toetsen (op kleine én grote schaal) af te nemen. GW neemt online toetsen af via Blackboard in de computerleerzalen in de binnenstad. Het is nu ook mogelijk om in een beveiligde omgeving digitale toetsen af te nemen met Chromebooks in het Educatorium, waar maximaal 680 toetsplekken zijn.

Kleinschalig toetsen in de binnenstad
Vanaf nu is zaal 1.13 op Drift 23 geschikt om kleinschalig digitaal te toetsen. Digitaal toetsen was al mogelijk in het Educatorium op de Uithof, met 680 toetsplekken. Op Drift 23 is plek voor 30 studenten. Dit is handig voor afname van toetsen voor kleine groepen en voor toetsen met extra-tijders, herkansingen en digitale inzage. Roosteren gaat via dezelfde weg als een normale digitale toets, zie daarvoor het tijdspad.

Waarom digitaal toetsen?

- Makkelijke toevoegen beeldmateriaal; authentieke toetsen.
- Na afloop toets onmiddellijk resultaten beschikbaar.
- Meer vraagtypen (10) mogelijk dan MC en open.
- Open vragen makkelijk online na te kijken, leesbare antwoorden levert tijdwinst op.
- Itembank opbouw: automatisch toetsen genereren.
- Statistische analyse; verbetering vragen en toetsen.
- Papierloos proces.

Remindo
Binnen de Universiteit Utrecht wordt digitaal getoetst met de toetssoftware Remindo. Ervaar zelf de mogelijkheden van een digitale toets met Remindo en maak hier een demotoets.

Probeer de demotoets Supportsite Remindo

Wil jij ook je toets digitaliseren (in Remindo of Blackboard) of wil je meer weten over (grootschalige) toets afnames met Remindo?

Neem contact op met Educate-it GW!

Kijk alvast naar het tijdspad voor een korte planning van een digitale toets!

Share