Logo Universiteit Utrecht

Educate-it GW

ELO

Een elektronische leeromgeving (ELO) is een digitale werk- en leerplek waarin het leerproces van studenten wordt ondersteund door informatie uitwisseling, discussies (peer)feedback, toetsen etc. Een ELO is via internet altijd toegankelijk. Door het correct inzetten van een ELO kan het onderwijs effectiever en efficiënter vormgegeven worden. Binnen de Universiteit Utrecht wordt gebruik gemaakt van de elektronische leeromgeving Blackboard.

DIRECT NAAR BLACKBOARD

Aan de slag met Blackboard

Er is een directe koppeling tussen Osiris en Blackboard, die er voor zorgt dat docenten en studenten toegang hebben tot de juiste cursusomgevingen. Docenten bepalen zelf de inrichting van hun digitale leeromgeving voor hun cursus, en wanneer deze toegankelijk wordt voor studenten.

Voor technische – en didactische ondersteuning en advies kunnen docenten terecht op de supportsite van Blackboard en bij de facultaire ondersteuning.

SUPPORTSITE BLACKBOARD E-MAIL BLACKBOARD SUPPORT GW

Waarom een ELO?

  • Een elektronische leeromgeving (ELO) ondersteunt het leer- en werkproces van docenten en studenten, zowel binnen als buiten de universiteit.
  • De ELO is anyplace, anytime, anywhere beschikbaar en faciliteert een digitale omgeving waar informatie wordt gedeeld, discussies worden gevoerd en feedback wordt gegeven op de leerprestaties van studenten.
  • Door het correct inzetten van de ELO kan het onderwijs effectiever en efficiënter worden.
  • Met de inzet van Learning Analytics krijgen docenten met de informatie die in de ELO wordt gegenereerd, inzicht in het leerproces en de studievoortgang van studenten.

Share